Шарен ритъм

Шарен ритъм – група стимулираща ранното детско развитие

 

„Шарен Ритъм“ е пространство за майки и техните деца. Място за споделяне и игра. Време за разговори и обменяне на опит. Уютно място през дъждовните и студени месеци. Тук ще говорим и обсъждаме всичко, което Ви притеснява или искате да знаете за развитието на децата си.


Заедно ще растем и ще се учим кога и какво е важно да се случи. Ще покажем как да разнообразим и обогатим ежедневието, за да стимулираме развитието. Ще предложим нови, забавни и развиващи дейности подходящи за всеки ден игра. Ще подхраним любопитството на децата и ще им предложим игри, които да подкрепят двигателното, езиково-говорното, емоционалното и когнитивното развитие.

 

Заниманията са насочени към стимулиране и обогатяване на процеса на психомоторно развитие на децата, както и подкрепа за родителите как да играят с децата си и как да се свържат с тях.

 

Водещ: Ася Йончевска – детски психолог / логопед

 

Групата е подходяща за майки и техните лазещи и прохождащи бебета (10м.-1,6г.)

 

Задължително е предварително записване на +359 888 714 469

 

За най-малките (10м – 1,6г) е Шарен ритъм –  пространство за майки и техните деца. Място за споделяне и игра. Време за разговори и обменяне на опит. Тук говорим и обсъждаме всичко, което Ви притеснява или искате да знаете за развитието на децата си.

Заедно ще растем и ще се учим кога и какво е важно да се случи. Ще покажем как да разнообразим и обогатим ежедневието, за да стимулираме развитието. Ще предложим нови, забавни и развиващи дейности подходящи за всеки ден игра. Ще подхраним любопитството на децата и ще им предложим игри, които да подкрепят двигателното, езиково-говорното, емоционалното и когнитивното развитие.

Заниманията са насочени към стимулиране и обогатяване на процеса на психомоторно развитие на децата, както и подкрепа за родителите как да играят с децата си и как да се свържат с него.

 

Водещ: Ася Йончевска – детски психолог / логопед

 

 

Аз мога сам

Аз мога сам – групата за социализация, адаптация и комуникация

 

„Аз мога сам“ е пространство за деца и техните родители. Пространство за един от важните етапи на развитието, който е силно емоционално наситен, както за децата, така и за възрастните. Този период обхваща момента, когато детето психически се отделя от майка си, от родителите си и се „запознава“ с обществото, в лицето на детската градина. С това начало започва социалният живот на детето. То само ще представя себе си пред другите, ще прави грешки и ще отговаря за тях, ще създава първите си приятелства, ще се радва на похвалите на своите възпитатели. И точно защото е важен период, детето трябва да влезе в него уверено и сигурно.

В групата „Аз мога сам“ ще развиваме и подкрепяме това, способността на детето да се справи по най-добрия възможен за него начин  и то само. Ще стимулираме самостоятелността му. Ще играем много, ще пеем и ще танцуваме, ще се редуваме и изчакваме, ще спазваме правила и ще следваме инструкции, ще се поздравяваме и най-вече ще се уважаваме.

В групата заниманията са подбрани от специалистите в ранното детско развитие и съобразени с възможностите на децата.

 

Стимулират се и развиват езиково-говорните способности и уменията за самообслужване.

 

Възможност за логопедични занимания.

 

Групата е подходяща за деца:
– от 2 г. до 4 г.
– които имат нужда да общуват с други деца
– на които им предстои тръгване на детско заведение
– които трудно се отделят от родителя
– които все още не са проговорили
– които отказват да ядът разнообразни храни
– които все още са с пелени

 

Всеки ден или пък през ден от 9:00 до 12:30 ч.

 

Водещи:
Ася Йончевска – логопед / детски психолог
Златимира Йорданова – спец. педагог / ерготерапевт (в обучение)

 

При въпроси или нужда от допълнителна информация, може да се свържете с нас на +359 888 714 469 или на лично съобщние.

За включване в групата е необходимо предварително записване.

 

Ателие „Дай на мен“

 

Ателие „Дай на мен“ е пространство за деца с езиково-говорни, комуникативни трудности, следствие на различни причини. Терапевтичната работа в ателието е организирана в групов формат, в който децата развиват умения за взаимодействие помежду си. Освен индивидуалната работа и екипната, и подкрепата на специалистите е доказано успешен модел при преодоляването на комуникативните затруднения.

За кого е подходящо? – за деца на възраст от 4 до 6 години деца, които имат трудности в общуването поради комуникативни нарушения

Продължителност – веднъж седмично в рамките на един астрономичен час

Водещи – детски психолог/ логопед/

Групата – 2 до 5 деца

– Какво целим?
• Подобряване на комуникацията с околните
• Самостоятелно справяне в различни социални ситуации

Дейностите:
• Стимулиране и подкрепа в различни дейности от ежедневието.
• Задачи, свързани със самообслужване.
• Подобряване на двигателните способности чрез игри, развиващи общата и фината моторика.
• Формиране на умения за взаимодействие в група.
• Подбрани игрови занимания за развитие на езикови умения; прагматика; обогатяване на пасивния речник и стимулирането на активния; подобряване на концентрацията и вниманието; стимулиране на познавателните умения.

 

За децата, които ще участват, първо се провежда среща-интервю с родителите.

При желание да се включите или за повече информация, моля потърсете ни на телефон +359 888 714 469